Klart med ny brandchef

Publicerad: 25 oktober 2018 Senast uppdaterad: 25 oktober 2018
bild på Elisabeth Samuelsson Elisabeth Samuelsson tillträder som brandchef 1 januari 2019.

Den 24 oktober fattade kommunstyrelsen beslut om att anställa Elisabeth Samuelsson som ny brandchef för Uppsala brandförsvar. Hon kommer att tillträda tjänsten den 1 januari 2019.

Elisabeth kommer närmast från rollen som beredskapssamordnare på kommunledningskontoret i Uppsala kommun. Hon har tidigare arbetat många år på brandförsvaret, bland annat som biträdande avdelningschef och produktionschef. Elisabeth har också arbetat med beredskaps- och säkerhetsfrågor hos både Länsstyrelsen och dåvarande Landstingsservice.

– Det känns tryggt att hälsa Elisabeth välkommen som ny brandchef. Elisabeth är utbildad brandingenjör och har en gedigen erfarenhet inom räddningstjänst, både från operativ utryckning, förebyggande arbete, säkerhets- och beredskapsfrågor och ledarskap på operativ och strategisk nivå, säger Joachim Danielsson, stadsdirektör.

– Jag känner stort engagemang för räddningstjänsten och ser fram emot att fortsätta utveckla brandförsvarets verksamhet i rollen som brandchef, säger Elisabeth Samuelsson.