Ny brandstation i Gimo

Publicerad: 22 maj 2019 Senast uppdaterad: 22 maj 2019

Den gamla brandstationen från sjuttiotalet har gått i graven och den nya moderna stationen är invigd. "Underbart" och "äntligen" är de ord som stationschefen Anders Eriksson använder när han beskriver känslan vid invigningen.

– Det här gör att vi får en helt annan arbetsmiljö än tidigare.

Och visst är det stor skillnad när man går runt i de nya lokalerna jämfört med de gamla som knappt höll värmen på vintrarna.

– Vi har jobbat mycket med att få till bra flöden och med renlighet i den nya stationen, förklarar Per Norlin som jobbar som styrkeledare i Gimo. Det finns numera tydligt utmärkta zoner där väggarna eller golven är märkta med röd, gul eller grön färg. På det sättet blir det enkelt och tydligt att veta vilket material som ska hanteras var. I grön zon får vi till exempel inte ta in larmställ som kommer direkt från en insats eftersom de kan vara smutsiga från rök och annat. Vi har också medvetet valt ett ljust, gult golv i vagnhallen. På det viset syns verkligen smutsen och vi kan ta hand om den direkt.

Även brandchefen Elisabeth Samuelsson är mycket nöjd.

– Jag är jätteglad för att medarbetarna fått en så fin arbetsmiljö. Särskild nöjd är jag med hanteringen av smutsigt material. Nu blir det bra både för brandmännen och för servicepersonalen. Det är också positivt att både kvinnor och män har ordentliga omklädningsrum. Arbetsmiljön är viktig för att vi ska vara effektiva och i slutändan är det också bra för våra kommuninvånare.

Se en bild av den nya brandstationen i Gimo.