Sommarjobb för brandingenjörsstudenter

Vi söker dig som under sommaren vill hjälpa oss att utveckla vår organisation. Du får samtidigt en inblick i hur det kan vara att arbeta som brandingenjör inom en kommunal räddningstjänst.

Antal tjänster: 2.
När: Tidsbegränsad anställning under sommaren 2022.
Placering: Enheten för Räddning och förebyggande, Fyrislunds brandstation i Uppsala.

Arbetsuppgifter

Vi har flertalet arbetsområden där vi ser behov av utveckling och där du har möjlighet att påverka. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att genomföra ett eller flera projekt som löper under hela anställningsperioden. Anställningen kan också innehålla enklare ärendehantering för att täcka upp behovet under semestern. Det finns även möjlighet att delta i övrig förebyggande verksamhet samt att följa med insatsledare/regional insatsledare (RIL) i deras vardag.

Kvalifikationer

Du har påbörjat eller avslutat brandingenjörsutbildning eller civilingenjörsutbildning i riskhantering eller brandteknik.

Meriterande är att du gått minst tre år av din utbildning och/eller har påbörjat MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, RUB. Men alla är välkomna att söka!

B-körkort är ett krav.

Om Uppsala brandförsvar

Uppsala brandförsvar ansvarar för räddningstjänst, tillsyn enligt Lagen om skydd mot olyckor (LSO) och Lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE), tillståndsgivning enligt LBE samt information och utbildning i brandsäkerhet i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner. Vi ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll i de tre kommunerna. Vi tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut.

Ansökan

Mejla ansökan innehållande CV, personligt brev och intyg som visar uppnådda högskolepoäng till bo.eriksson@uppsala.se senast 13 mars.

Välkommen med din ansökan och hoppas vi ses i sommar!

Vid frågor kontakta

Bo Eriksson, avdelningschef, Räddning & Förebyggande, 018-727 31 05

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.