Kim Kumlin har tilldelats Uppsala brandförsvars utmärkelse Rådigt ingripande

Publicerad: 20 december 2022 Senast uppdaterad: 20 december 2022
Brandchef Elisabeth Samuelsson delar ut utmärkelsen Rådigt ingripande till Kim Kumlin.

Kim får utmärkelsen för sitt snabba och handlingskraftiga agerande vid ett tillbud som annars hade kunnat utvecklas till en fullskalig villabrand.  

Det var i oktober som Kim i sitt jobb som varubud hörde ett brandlarm som stod och tjöt. Han letade efter en öppen ingång och gick in och avlägsnade en stekpanna som stod och rykte på en påslagen platta. Han vädrade ut röken och kontaktade även husägaren som inte var hemma vid tillbudet. 

- Vi behöver vardagshjältar som Kim, som är beredda att ingripa för andras skull. Det här hade lätt kunnat bli en fullskalig villabrand och tack vare Kims modiga och omtänksamma agerande kunde det stanna vid ett tillbud, säger brandchef Elisabeth Samuelsson. 

Vid en ceremoni på Fyrislunds brandstation på måndagen fick Kim motta diplom och en present i form av en brandsläckare av brandchef Elisabeth Samuelsson.  

- Man kanske inte kan göra allt men alla kan göra något. Jag tycker jag gjorde det självklara, men det känns jättebra att bli uppmärksammad så här, säger Kim Kumlin.

Utmärkelsen Rådigt ingripande kommer att delas ut två gånger per år till privatpersoner inom våra tre medlemskommuner som gjort mer än man kan förvänta sig vid en händelse som regleras av Lagen om skydd mot olyckor. 

Stort grattis till Kim! Känner du till någon som gjort en insats utöver det vanliga? Tipsa i så fall gärna oss på Uppsala brandförsvar!