Uppsala brandförsvar anlitar inte externa leverantörer för att göra takinspektioner

Publicerad: 11 november 2020 Senast uppdaterad: 11 november 2020

Vi vill uppmärksamma kommuninvånarna i Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner att Uppsala brandförsvar inte anlitar externa utförare, exempelvis byggfirmor eller besiktningsmän, för att göra takinspektioner.

Det har nämligen kommit till vår kännedom att ett företag ringer upp kommuninvånare och får det att låta som att de genomför inspektioner av yttertak på uppdrag av oss. Det stämmer alltså inte. Vår första kontakt sker oftast genom att vi ringer upp er för att boka en brandtillsyn och därefter skickar ut en skriftlig kallelse till denna. Eventuella krav på åtgärder i samband med sotning eller brandtillsyn ställer vi alltid via förelägganden.

En bra grundregel är att inte anlita hantverkare som ringer upp via telefon eller knackar dörr och erbjuder sina tjänster. Seriösa, hantverkare har för de mesta fullt upp med jobb och skulle inte använda sådana försäljningsmetoder.

Om ett byggföretag hänvisar till Uppsala brandförsvar och du vill ha råd

Om du blir kontaktad av någon som hänvisar till brandförsvaret eller en brandmyndighet får du gärna ringa oss så besvarar vi dina frågor.

Telefon: 018-727 30 20
mån, tis, ons och fre 9.00–11.00
tors 13.00–15.00